BioHome Filtermateriale

 

Tropeland kan som den eneste butik i Danmark tilbyde dig det fantastisk filtermateriale BioHome.
 
BioHome filter medie er lavet af høj kvalitets sintret glas, som er fremstillet ved at udsætte quartz sand for ultra høje temperaturer. I denne proces skabes Filtermaterialet BioHome som er et super porøst materiale med som suger vandet ind i sig og har en kæmpe overflade.
Biohome filtermateriale er perfekt at anvende i akvariets filtre og det erstatte fint, de eksisterende filtermaterialer i sumpe, overrislings eller indvendige og udvendige filtre.  
 
Indtil videre forhandler Tropeland 2 forskellige Biohome Filtermateriale produkter,
 
Biohome Ultimate der udover alle de fordele filtermaterialet har også er beriget med en massesporelementer, der har vist sig meget effektive i forbindelse med hurtigt at oparbejde gode bakteriekolonier i filteret. .
De tilsatte sporelementer er følgende:
Silica, Titania, Alumina, Ferric Oxide, Lime, Magnesia, Potash, Soda, Phosphorus Pentoxide, Chromium Sesquioxide, Manganic Oxide, Zirconia, Hafnia, Zinc Oxide, Barium Oxide, Strontia, Stannic Oxide, Sulphur Trioxide.
 
Biohome Ultra  der er et lidt større filtermateriale end Ultimate og ikke har sporstoffer tilsat. Det er også et lidt billiger alternativ.
 
Bestil dit BioHome filtermateriale nu!
 

Historien bag BioHome Filtermateriale

 
Biohome filtermateriale er udviklet i England. Selvom det koster mere en plastik filtermaterialer er overfladen i BioHome filtermateriale mange gange større end i eksisterende plastikmedier. Den enorme overflade som BioHome Filtermateriale har, bliver begroet af myriader af aerobe bakterier. De beskyttede labyrint gange inde i BioHome filtermateriale bliver begroet af samme mængde anerobe bakterier.
 
Udover den meget store overflade som Biohome filtermaterialet har, viser undersøgelser at hastigheden hvorved bakteriekulturerne vokser er meget hurtigere ind i de gængse plastikmedier. Årsagen skal findes i at overfladen på Biohome filtermaterialet passer bakterierne perfekt. Når bakteriekulturen er i fuld funktion vil vi have en super effektiv måde at fjerne ammoniak (NH3) og Nitrit (NO2) på i filtret. Restproduktet af denne proces er Nitrat (NO3). Efter et par måneder vil BioHome filtermaterialet have opbygget en stor koloni af anerobe bakterie i de indre beskyttede labyrintgange. Disse bakterier vil så hjælpe med at nedbryde og fjerne Nitraten (NO3).
 
BioHome filtermateriale er et relativt nyt medie på markedet. På trods af det er det allerede blevet meget populært specielt i Asien hos opdrætter af Arowanaer, Flowerhorn og andre kostbare arter. Grunden er at, det har vist sig super effektivt til at holde vandet fri for Ammoniak, Nitrit og Nitrat trods der bruges meget store mængder foder i deres opdræts tanke.
 

Hvordan anvendes BioHome filtermateriale

 
Det er vigtigt at sørger for at Biohome filtermaterialet ligger efter at der er sket en god mekanisk filtrering af vandt i gennem svampe eller vat. Det forhindrer at BioHome filtermaterialet bliver tilstoppet af urenheder. BioHome filtermateriale skal bruges i det sidste filterkammer.
 
 

Hvor meget skal jeg anvende?

 Producenten anbefaler at man bruger 1 kg BioHome Filtermateriale til 200 liter medium belastet vand.
 

Hvordan er overfladen på sintret glas i forhold til plastikmedier?

 
Billedet herunder viser den indre meget porøse struktur på BioHome filtermateriale. Det viser den meget store overflade sammenlignet med hvad et plastik filtermateriale kan tilvejebringe.
 
BioHome Filtermateriale Overfladen
Overfladen strukturen på Biohome filtermateriale
 

Hvor lang tid tage det for Biohome filtermateriale at udvikle sig?

Vi ved at temperaturen har stor betydning for hvor hurtigt en bakteriekoloni vil udvikle og i et filter med BioHome filtermateriale vil det i en udendørs havedam tage et sted mellem 1-2 måneder. I et opvarmet tropeakvarie vil det tage et sted mellem 3-4 uger. Filter vil dog fortsat udvikle sig så længe der er overflade plads tilbage i filtermaterialet.
 

Hvad er forskellen på BioHome filtermateriale og keramisk filtermateriale?

 
Der er ikke en store forskel. Fremstillings processen er næsten den samme til BioHome filtermateriale bruge Quartzsand og til keramiske filtermaterialer bruges der ler i stedet. De har begge en meget stor overflade. Men erfaringen har vist at bakterierne bedre sætter sig på overfladen på Sinter glas end på Keramik.
 

Kan BioHome filtermateriale både bruges i ferskvand og saltvand?

 
Ja, det kan med stor fordel bruges i både saltvands og ferskvands akvarier. Specielt BioHome Ultimate mediet får gode ord med på vejen af saltvands akvarister, da det er beriget med en masse gode sporstoffer. Ifølge producenten er levetiden på sporstofferne et sted mellem 8-10 år
 
Hvis du vil vide mere om dette fantastiske filtermateriale så se denne 10 minutters video. Ca. 3 minutter inde i videoen er et eksempel på hvor porøs og sugende dette medie er.
Link til Youtube https://www.youtube.com/watch?v=oYk5UXaRV94